tiistai 4. syyskuuta 2012

Perillä - ja hyvältä vaikuttaa :)

Jes, täällä ollaan! Lento Budapestiin sujui mukavasti suomalaisten lomailijoiden keskellä, matkalaukkukin tuli perille ja otin sitten bussin 200E metroasemalle. Budapestin metrosysteemi oli aiemmilta kerroilta sen verran tuttu, ettei ollut sen kanssa mitään ongelmaa ja laukkujenkin kanssa pärjäsin joten kuten - vaikka ne kyllä painoi ihan hirveästi, yhteensä noin 32 kiloa. Parin metromatkan jälkeen tulin maan pinnalle, lähdin kuin ihmeen kaupalla oikeaan suuntaan ja yhtäkkiä oikea hotelli vain oli edessäni. Oli ihana ottaa viileä suihku, nauttia illallinen hotellin ravintolassa (fiini alkuruoka ja pääruoka yhteensä noin 18 euroa) ja nukahtaa pitkille unille pehmeään sänkyyn.

Junamatka Pecsiin seuraavana aamuna oli hikinen, mutta selvisin siitäkin. Unkarilaiset osoittautuivat herrasmiehiksi, kun toinen ensin kantoi matkalaukkuni aseman portaita ylos ja sitten toinen vielä nosti tavarani junaan, kun huomasi minun olevan hieman pulassa niiden kanssa.  Täällä Pecsissa otin sitten taksin hostellille (vain 4 euroa) ja täytin joukon papereita saadakseni asunnon. Minut majoitettiin samaan makuuhuoneeseen tosi mukavan turkkilaisen tytön Gizemin kanssa. Tuntui, että tultiin toimeen heti ensihetkestä ja puolen tunnin jälkeen vuodatettiin jo toisillemme elämäntarinoitamme. Mahtavaa!

Ensimmäisenä iltana oli bileet, joihin en väsymykseltäni juuri osallistunut, mutta juttelin kuitenkin ihmisille muutaman tunnin ajan. Täällä on ihan ok naapurustolle, että opiskelija-asuntolan pihalle isketään isot stereot täysille ja porukka tanssii, juo, juttelee ja tupakoi myöhään yöhön. Totesin, että on melko mahdotonta nukkua "jo" kahdeltatoista, jos muut vielä bilettävät, sillä ääni kuuluu tosi hyvin vaikka ikkuna olisi kiinni.

Olisi niin paljon kaikkea kerrottavaa eilisestä päivästä, tästä asumisesta, ruoasta, jäätelösta ja muusta, mutta tämä olkoon lähinnä matkustuspostaus. Lisää elämisestä hieman tuonnempana.

Sananen säästä vielä. Täällä. On. Kuuma. Yli 30 astetta ihan varmasti, siis täällä läkähtyy! Pitää pian ostaa aurinkovoide, sandaalit ja hameita tai mekkoja.

Muutamia kuvia:

Tässä minun ja Gizemin huone. Se on muuten todella pieni, arvioisin että korkeintaan 12-15 neliötä meille kahdelle. Kun otin tätä kuvaa, olin ihan selkä seinää vasten huoneen oven vieressä. Mutta mitäpä sitä muuta tarvitsee kuin sängyn, pari hyllyä (tykkään hurjasti noista seinillä olevista hyllyistä!), tuolin, työpöydän, vaatekaapin. Näiden lisäksi jaamme kahden muun tytön kanssa (joilla on samanlainen pikku makuuhuone) suihkun, vessan ja pienen eteisen, jossa on jääkaappi. Koko kerroksessa on vain kaksi keittiötä, joten sen jaan parinkymmenen muun kanssa. Täällä on tosin sen verran edullista, että voisin syödä ulkona vaikka joka päivä. Tässä jonkinlaista nykytaidetta yhdeltä keskustan aukioista, aika hieno minusta ;) Ja koko juttu on tehty laudankappaleista ja puupaikoista, jotka on maalattu eri väreillä.

Löysin kroatialaisen ystäväni Anan kanssa salaisen puutarhan tästä asuntolan ja keskustan välistä. Tai ehkä se ei ole kovin salainen, mutta joka tapauksessa vanhojen muurien ympäröimä pieni vehreä puisto, jonne vie vain pieni portti ja vanhat kiviportaat. Ylhäältä puiston perältä löytyi suloinen kahvila, joka valitettavasti soittaa paikkaan täysin sopimatonta hiphop- ja räpmusiikkia. Näkymät olivat silti hienot ja kylmä jäätee maistui!

  
Ja lopuksi kuva terassilta, jossa istuin yhtenä iltana lukemassa kirjaa (Senor Peregrino) pari kolme tuntia nauttien lämpimästä illasta ja lasillisesta aitoa limonadea. Aivan ihanaa.


2 kommenttia: