sunnuntai 16. syyskuuta 2012

Ongelmia, onko niitä?

On nyt ollut sellaista hehkutusta nämä aiemmat kirjoitukseni, että ajattelin hieman avautua siitä, että täällä on ollut joitain ongelmiakin. Viime kerralla tosiaan kirjoitin rikkinäisestä kuivausrummusta. No, nyt kuivausrumpu on "korjattu" eli se kyllä pyörii tunnin verran pitäen hirveää meteliä, jos sinne syöttää 1,5 euroa, mutta valitettavasti se ei kyllä edelleenkään kuivaa vaatteita. Lämpötilan tai tehon säätimiä ei ole ja ainakin omat vaatteeni tulivat kuivausrummusta edelleen hyvin kosteina eilisiltaisen yrityksen jälkeen - ja huone on jälleen täynnä joka puolella roikkuvia pyykkejä :P Lisäksi tällä viikolla asuntolassa on ollut 4 palohälytystä, jotka kaikki ovat olleet vääriä hälytyksiä. Ja palohälytin pitää täällä aivan hirveää korvat tappavaa meteliä, aargh! Tässä muuten kuva asuntolasta. Minä asun ensimmäisessä kerroksessa.Toinen huomionarvoinen asia on se, että kurssini alkoivat tällä viikolla. Niille rekisteröityminen ei ole ollut aivan helppoa, sillä vaikka suurimmalle osalle meistä annettiin toimivat tunnukset netin kurssi-ilmoittautumiseen, niin ilmoittautumisaikana haluamiamme kursseja ei löytynyt järjestelmästä. Nyt kun vaihto-opiskelijoille suunnatut kurssit lopulta ovat netin systeemissä, ilmoittautumisaika on jo päättynyt. Joudun siis kulkemaan joka kurssille mukanani vihko, johon opettaja antaa allekirjoituksen, että antaa minulle luvan tulla kurssille. Sitten kiikutan allekirjoitukset tiedekunnan Erasmus-koordinaattorille hänen toimistoonsa tiettyyn kellonaikaan, jolloin hän laittaa minut kursseille virallisessa järjestelmässä. Helppoa kuin mikä, kiitos tästä...

Kurssit ovat kuitenkin mielenkiintoisia. Otin neljä kurssia: unkarin kielikurssin (9 op), Introduction to Hungarian Culture and Literature (6 op), Portraits of British Canonical Authors (5 op) ja The Gothic and Fantastic in British Literature (5 op). Kaksi jälkimmäistä ovat syventäviä kursseja (MA-taso) ja ne ovat selvästi haastavimpia, jo ihan sen vuoksi että minulla on juuri ja juuri riittävä englannin taso että pystyn lukemaan kurssin tekstejä, kuuntelemaan englanninkielistä luennointia ja ottamaan muistiinpanot sekä osallistumaan parin tunnin mittaisiin englanninkielisiin tekstianalyysikeskusteluihin. Erittäin vaikeaa on, mutta mielenkiintoista. Siinä tunnen itseni hieman huijatuksi, että kurssi "Portraits of British Canonical Authors" -kurssilla luetaan ja analysoidaan kahta irlantilaista runoilijaa. Sisältö on siis aika paljon muuttunut alkuperäisestä kurssikuvauksesta. Mikäs siinä, kun kuitenkin mielenkiintoinen kurssi.

Hieman nolottaa myöntää, mutta minulle tuottaa erittäin suuria ongelmia oikeiden luokkien löytäminen yliopistolta. Se on sellainen viisikerroksinen sokkelo, ettei mitään järkeä. Tulee mieleen Tylypahka, sillä portaikot joista pääsee kulkemaan vaihtelevat päivän mittaan: noin neljän aikoihin ympäri yliopistoa lukitaan joitain portteja ja ovia, niin ettei enää pääsekään ulos sieltä mistä tuli sisälle - ja minun kurssinihan loppuvat usein vasta viideltä. Lisäksi hississä on 9 numeroa, vaikka rakennuksessa vain viisi kerrosta, koska se mille puolelle ovi aukeaa on numeroitu erikseen - jos siis etsin luokkaa 324 kolmannessa kerroksessa, minun pitää osata haluta hissillä "paikkaan" 5 eikä 3, ja se pitää vain tietää! Portaikkoja on kymmenittäin ja usein yhtä portaikkoa pitkin voi edetä vain yhden tai kaksi kerrosväliä ja sitten täytyy etsiä jokin toinen portaikko. Että silleen. Mutta on hyvä keino tavata unkarilaisia opiskelijoita tällä keskustelunavaajalla: "Anteeksi, mutta puhutko englantia? Olen ulkomainen opiskelija enkä löydä tätä luokkaa. Tuntini alkoi kymmenen minuuttia sitten."

Ah niin ihana yliopisto, humanistinen tiedekunta.

Viimeisimpänä muttei vähäisimpänä valitan asuntolan lakanoista. Ne ovat liian pienet näihin sänkyihin. Lakana siis ihan oikeasti on lyhyempi kuin minun patjani, sitä ei saa viritettyä siihen mitenkään päin. Joudun joka ikinen aamu toteamaan, että lakana on irronnut puolesta sängystä ja laittamaan sen uudelleen paikoilleen - ihanaa! Voisi tietysti harkita, että hakee kaupasta uuden aluslakanan.

  

Hyvällä meiningillä kuitenkin eteenpäin! ;)

1 kommentti: