torstai 11. lokakuuta 2012

Taideprojekti 3: Matchbox pinhole camera number 2

Vihdoinkin saatiin Soyhanin kanssa aikaiseksi tehdä uusi neulanreikäkamera ja otettiin filmillinen uusia kuvia! Oikeastaan tämä on jo kolmas kamera, jonka teimme. Kamera numero kaksi epäonnistui, sillä filmi jumittui ja repesi ennen kuin otimme yhtään kuvaa. Purimme sen kameran ja hyödynsimme sen osia tässä uudessa. Erilaista verrattuna ensimmäiseen kameraan on neulanreiän koko: se on nyt selvästi pienempi ja kuvat sen myötä tarkempia. Pohdimme onko reikä jopa liian pieni, sillä kuvista tuli nyt melko rajattuja, reunaa on paljon ja itse kuva on melko pieni. Uuden kameran myötä - ja myös ihan inhimillisten virheiden vuoksi kuvaustilanteessa - mokasimme tällä kertaa valoitusajoissa melko paljon. 36 kuvasta kymmenen oli melko onnistuneita, kuudessa näkyy edes jotain ja kymmenen oli käytännössä kokonaan valkoisia tai mustia. Se on niin tarkkaa, pitääkö luukkua auki esim. 2, 4 vai 6 sekuntia, ja aurinko ja valo pitää huomioida joka kuvaustilanteessa erikseen. Koko ajan oppii uutta.

Sää on ollut täällä melko pilvinen ja syksyinen, joten odottelimme kameran kanssa monta päivää parempaa säätä. Tänään onneksi oli aurinkoa ja kuvasimme noin tunnin ajan puistossa ja keskustassa. Kuvien erilaiset muodot muuten johtuvat skannauksesta ja siitä, miten rajasimme kuvat tietokoneella - paperikuvissa kaikki ovat samanlaisia. Tässä tuloksia:


Soyhan istumassa Spar-kaupan edessä.


Katukuva, Klimo György utca.
 
Katukuva, Petőfi utca.

Minä pääaukiolla (Széchenyi István tér).

 
Minä ja maisema Pécsissä.

Puistossa - kuva siten että minä makaan selälläni nurmikolla.
 
Ja tässähän minä makoilen.
 
Soyhan ja taustalla sadoittain lemmenlukkoja aitaan kiinnitettynä. Ne ovat hitti täällä Pécsissä!
 
 

Soyhan keltaista rakennusta vasten keskustassa. Ihan vain koska Soyhanilla oli keltainen paita.
 
 
Minä ja Soyhan katedraalin edessä. Melkeinpä parhaiten taitaa onnistua nämä yhteistyönä otetut kuvat, joissa Soyhan pitää kameraa ja minä avaan ja suljen luukun.
 
Luulen, että teemme vielä uuden kameran tai pari, mutta näistä kuvista joitain saatamme jo käyttää taidekurssin lopputyössä. Kommentteja otetaan ilolla ja mielenkiinnolla vastaan ;)

5 kommenttia:

 1. Tuli sellainen tunnelimainen olo kun katsoi näitä kuvia. Aivan mahtavia omalla tavallaan. Tuo kuva Soyhanista kun itse makaat selälläsi on vaan niin hieno.

  VastaaPoista
 2. Mahtavaa, näen ekaa kertaa neulanreikäkameran kuvia :) hienoja on todella! T. Johanna K

  VastaaPoista
 3. Pikkutarkkaa työtä ja hieno taiteellinen lopputulos!!

  VastaaPoista
 4. I'm so happy that you are still a new camera or a couple! You are so cute!

  VastaaPoista
 5. Kiitos ihanasta palautteesta!

  And Nolan, you know I just love that you're reading my blog with the accurate and excellent google translator :D

  "Luulen, että teemme vielä uuden kameran tai pari" = "I think that we are still a new camera or a couple".

  VastaaPoista