maanantai 19. marraskuuta 2012

Asioita, jotka tekevät iloiseksi

Nyt on taas mennyt pitkä aika niin, etten ole mitään tänne kirjoittanut - hävettää ihan! Siksi ajattelinkin koota tähän postaukseen sellaisia asioita, mitkä ovat tehneet minut iloiseksi täällä tänä syksynä. Tässä siis minun hymyn, ilon ja naurun aiheita, ei mitenkään erityisessä järjestyksessä.

1. Vanhemmat kylässä
Äiti ja isi tuli käymään täällä 13.-16.10. Syötiin hyvin, kierreltiin kaupunkia, shoppailtiin, käytiin TV-tornissa, kirkoissa ja muita nähtävyyksiä katsomassa. Näytin yliopiston ja missä asun täällä. Vanhemmat tapasi mun ystäväporukan ja käytiin yhdessä kahvilla ja viinilasillisilla. Oli tosi mukavaa!

2. Karjalanpiirakat synttärilahjana Suomesta
Vanhempien mukana Suomesta tuli yllätyssynttärilahja veljeltä ja siskolta: rasiallinen itsetehtyjä karjalanpiirakoita. Niiden seuraksi löytyi sähköpostista onnittelulauluvideo. Kyllä lämmitti mieltä - ja maistui hyvältä :)

3. Poikaystävä kylässä ja Halloween-bileet
Lokakuun lopussa poikaystävä oli käymässä ja mentiin vaihtareiden Halloween-naamiaisiin. Poikaystävä pukeutui Clockwork Orange -elokuvan hahmoksi ja minä olin Katniss Hunger Games-elokuvasta. Minun hiukset oli päätä kiertävällä ranskanletillä, vyöllä oli leikkipuukko, selässä nuolikotelo, kädessä ruskeaksi maalattu jousipyssy ja takissa vielä mockingjay-pinssi.


4. Asuntolan ravintola
Asuntolan alakerrassa on ravintola, josta saa aivan superherkullisia voileipiä hintaan 150-250 forinttia eli 0,50-0,90 euroa. Ravintolan pitäjä on mukava nainen, joka ei osaa englantia, mutta sen kanssa onkin kiva asioida unkariksi. Toisinaan voileivät ovat ehtineet loppua iltapäivällä, mutta silloin tämä ihana nainen onkin tehnyt minulle oikein superleivän: halkaisee sämpylän ja laittaa väliin jotain mitä ravintolassa on lounaaksi tarjottu (kananfile, wienerschnitzel) ja salaattia, ja hinnaksi vain sata forinttia enemmän. Nams ja kiitos!

5. Korvapuustit ja maaesittely
Täällä on syksyn aikana joka keskiviikko maaesittelyilta (country presentation), jossa vaihto-opiskelijat esittelevät oman maansa kulttuuria ja ruokaa. Maaesittelyjä varten maat tekevät omasta maastaan kertovan videon sekä tarjoilevat maansa ruokaa ja juomaa videonkatselun jälkeen. Suomen maaesittely oli 24.10. yhdessä Kanadan ja Ukrainan kanssa. Suomalaispojat tekivät videon kunhan minä yhdessä toisen suomalaisen tytön kanssa hoitaisin ruokapuolen. Me sitten leivottiin edellisenä iltana 50 kpl korvapuusteja täällä asuntolan ahtaassa keittiössä samaan aikaan kun siellä kokkasi noin 10 muuta ihmistä. Pestiin pöytä 4-5 kertaa ennen kuin sillä uskalsi leipoa mitään ja käytettiin kaulimena tyhjää viinipulloa. Ainekset löytyi kaupasta, paitsi kardemumma, jonka minun vanhemmat toi Suomesta. Korvapuusteista ei tullut kaikkein kauneimpia, mutta erittäin maukkaita. Niiden lisäksi tarjoiltiin maaesittelyssä ruisnappeja, lakkahilloa paahtoleivän kera, Fazerin suklaita, kossua ja salmaria.


6. Tanssikurssi
Olen viettänyt puolitoista tuntia jokaisesta tiistai-illasta lattaritanssikurssilla. Nyt alkaa olla hallussa perusteet chachasta, rumbasta ja sambasta. On ollut ihana haastaa itsensä ja oppia uutta :)

7. Viini- ja lautapeli-illat ystävien kanssa
Tarvitseeko tätä paljon selittääkään? Olen tavannut täällä aivan ihania ihmisiä, joiden kanssa on mahtava istua iltaa valkoviinin ja lautapelien kera. Kiitos kaikesta täällä koetusta, vielä kuukausi tätä ihanuutta jäljellä!